ROUWKAARTEN / HERINNERINGSKAARTEN

 

Bij overlijden worden nabestaanden vaak geconfronteerd met voorbeelden van rouwkaarten. Dat betreft een beperkte keuze, tegen hoge tarieven.

 

Overlijden betekent de afronding van een uniek leven. Ieder mens is anders, met een eigen karakter en levenshouding. Het is mooi als de rouwkaart overeenkomt met de levensstijl van deze persoon.

 

Helaas komt het ook vaak voor dat het overlijden van iemand op korte termijn onvermijdelijk en vantevoren bekend is. Misschien vindt u het fijner om vooraf rustig te overwegen welke kaart het meest geschikt is? Wat wilt u over uw dierbare vermelden, op welke wijze? Of; wat wil hij/zij zelf? Wat is een waardige kaart, in de stijl van degene die gaat overlijden? Het is goed als dat voorafgaand aan het overlijden in alle rust samen wordt besloten.

 

Neem - als het mogelijk is - vooraf de tijd voor het samenstellen van zo’n kaart. Geen standaardkaart, maar een unieke kaart voor een unieke persoon.


Dat geldt ook voor de bedankkaartjes na het overlijden. Dat kan in de vorm van een bidprentje, een boekenlegger, een in-memoriam, een cd …..: net wat u wilt.